Lokale producten

VERSE STREEKPRODUCTEN

 

Bij Proeflokaal Limburg werken wij al jaren met verse streekproducten.

Producten uit de streek zijn van betere kwaliteit omdat we het verhaal achter het product kennen, maar ook duurzamer want de weg van producent tot consument is hierbij het kortst. Dit houdt in dat wij in de loop der jaren een duurzame relatie hebben opgebouwd met lokale ondernemers en daarmee onze eigen regio steunen!

In de keuken van ProefLokaal Limburg wordt zoveel mogelijk gewerkt met streekproducten en met een MSC/ASC keurmerk.

Heijne

– Fruit en groente –

Een echt familiebedrijf uit Roggel opgericht in 1955. Met zorg telen zij diverse soorten appels, peren, kersen, pruimen en rode bessen.

Hierbij staat kwaliteit, vers én lekker centraal!! De verfrissende smaken van hun producten maken elk gerecht af.

Bekijk website →

Eutjes Asperges

– Asperges –

Bij Proeflokaal Limburg werken wij uitsluitend met de asperges van Eutjes Apserges. Ook wel het ‘Goud van Neerse’ bodem genoemd. Zodra in februari het aspergeseizoen begint werken wij graag met dit veelzijdig product. Van heerlijke aspergesoep tot bijpassend seizoengerecht.

Tasty Tom

– Tomaten –

Aromatisch, zoet en een hele lekkere nasmaak, de Venlose tomaat geeft je het gevoel van net geplukt uit de tuin bij opa. Heerlijk voor het vuistje, op de boterham of een heerlijke smaakmaker in je salade.

Zijn rode kleur en lekkere bite nodigt uit tot: mmm… mag ik er nog een? … Ja dat mag!

Bekijk website →

Wijnen Paprika’s BV

– Paprika’s –

Groenten van topkwaliteit, die met de meest moderne technieken en op duurzame wijze worden geproduceerd. Dat is de missie van Wijnen Square Crops, een bedrijf in Egchel waar professionaliteit en passie voor groenten en ondernemen hand in hand gaan!

Niet voor niets mag Wijnen Square Crops zich ‘Master in Growth’ noemen!

Bekijk website →

De Pètrie

– Paddenstoelen –

Onze kweker en leverancier van shiitake en overige paddenstoelen. In Venlo kweken zij de diverse soorten paddenstoelen die elk gerecht tot een next level brengen. Zo maken wij er heerlijke veganistische en vegetarische gerechten mee zoals onze paddenstoelen risotto of als topping of in onze soepen.

Bekijk website →

Mielies Hermans Suikermaïs

– Suikermaïs –

Al meer dan 25 jaar zorgt Hermans Agricultural Services voor heerlijke zoete suikermais uit Kessel.

Suikermais heeft eindeloos veel lekkere mogelijkheden, zowel als hoofdgerecht maar ook als een verantwoord tussendoortje.

Bekijk website →

Het Zomerkoninkje

– Aardbeien –

In Egchel worden smaakvolle aardbeien geproduceerd door het Zomerkoninkje. Te herkennen aan de felrode kleur en groene kroon.

Heerlijk om te gebruiken in nagerechten, maar ook in salades!

Uit eigen tuin

– Kruiden –

In de tuin van ProefLokaal Limburg worden kruiden gekweekt. Bij het bereiden van gerechten worden deze kruiden uit eigen tuin gebruikt.

Bex B.V.

– Aardappelen –

Bex B.V. is een aardappelschilbedrijf gevestigd in Kessel. Al meer dan 25 jaar houden zij zich bezig met de aardappel. Eerst als akkerbouwbedrijf middels eigen teelt en later ook als verwerker. Tegenwoordig mogen zij zichzelf de grootste producent van verse friet in Limburg noemen.

Passie voor kwaliteit en smaak is voor hen altijd erg belangrijk geweest!

Bekijk website →

Ovivo Food B.V.

– Pasta –

De vers-ei pasta is bereid met Ovivo’s eigen eieren en tarwegriesmeel. Een heerlijke eerlijke voedzame pasta met een volle smaak.

Het kruidenmengsel wat de pastasaus zo lekker maakt heeft haar wortels in Limburg. Dit geldt ook voor de carbonarasaus met spekjes.

Bekijk website →

Pasta Pura

– Ravioli –

De passie van Pasta Pura uit Beek is lekker eten. Creatief smaakvol en kwalitatief met ruime ervaring tot aan het sterrenniveau aan toe. Pasta Pura combineert vakmanschap, ervaring en Italiaanse tradities.

Pasta Pura staat voor smaak in de zuiverste vorm. Ze maken enkel gebruik van ingrediënten die bijdragen aan een gezonde en verantwoorde leefstijl.

Bekijk website →

Tebben

– Kazen –

Tebben Kaas is een familiebedrijf met 50 jaar ervaring in kaas. Hun specialiteit? Oer-Hollandse buffelmozzarella. De buffelmelk komt van de Buffalo Pietfarm in Deurne, de mozzarella zelf wordt vervaardigd bij Tebben in Blerick. Buiten de Buffelmozzarella van Tebben vind je nog veel meer heerlijke kaassoorten terug in onze gerechten.

Bekijk website →

Kaasboerderij Mertens

– Kaas –

Sinds begin jaren tachtig produceert de Familie Mertens boerenkaas en andere zuivelproducten van melk van eigen koeien in Kessel.

De zelfgemaakte lekkernijen van Kaasboerderij Mertens gebruiken wij maar al te graag voor lekkernijen en onze gerechten.

Bekijk website →

De Bokkesprong

– Geitenkaas –

Een in 1972 cadeau gekregen geit staat aan de basis van de Bokkesprong in Veulen. De enorme melkplas die zij produceerde was aanleiding tot de productie van wat nu een indrukwekkend assortiment geitenkaas is geworden.

Geitenkaas van hoge kwaliteit en met een unieke smaak. De kenmerken van dit assortiment vloeien voort uit een ambachtelijke en natuurzuivere werkwijze.

Bekijk website →

Rijpelaal B.V.

– Paling –

Duurzaam en traditiegetrouw. Bij de Rijpelaal in Helmond wordt al ruim 30 jaar de oud Nederlandse traditie voortgedragen.

Paling van de fijnste kwaliteit en ambachtelijk gerookt. Een delicatesse voor uit het vuistje of verwerkt in een verfijnd gerecht.

Bekijk website →

Hendriks Wild en Gevogelte

– Gevogelte –

Hendriks, al 50 jaar de polier in wild en gevogelte van Venlo.

Ze bieden een ruime keuze aan beter leven en biologische producten. Die wij maar al te graag gebruiken.

Bekijk website →

De Sjroete farm

– Kalkoen –

De Sjroete farm is een kalkoenhouderij waar de passie voor het ambacht kalkoenhouden en de liefde voor de dieren centraal staat. Bij de Sjroete farm in Panningen kunnen de kalkoenen rustig opgroeien en randscharrelen in de kruidenwei.

Hun kalkoenen onderscheiden zich niet alleen door hun chique zwarte veren, maar vooral ook door het smaakvolle vlees.

Bekijk website →

Slagerij Rutten

– Vleeswaren –

Familiebedrijf Slagerij Rutten uit Panningen bestaat al ruim 80 jaar. Een lange periode waar Slagerij Rutten trots op kan zijn.

Het levenswerk waar overgrootopa in 1928 mee begon leeft nog steeds voort, momenteel door de 4e generatie; zijn achterkleinkind Funs Rutten.

Bekijk website →

Livar

– Varkensvlees –

Puurheid en passie met een maatschappelijke waarde voor mens en milieu, dat is Livar. Vanuit Echt leveren zij echte Limburgse kwaliteitsvlees, zoals het bedoeld is.

Livar heeft het hoogst haalbare predicaat op het gebied van dierenwelzijn. Sinds 2016 is de volledige keten van Livar gecertificeerd met het drie sterren Beter Lever keurmerk van de dierenbescherming.

Bekijk website →

Herefords Slagerij

– Rundvlees –

Het vlees van Slagerij Herefords uit Kessel staat bekend door haar ongekende malsheid. Hun motto ‘vlees dat smaakt’ past hier perfect bij.

De kleine vetadertjes die door het vlees lopen zorgen voor een ongekende malsheid en smaak. Hierdoor is het een favoriet van ons voor heerlijke gerechten.

Bekijk website →

Bakkerij Jacobs

– Vlaai –

De vierde generatie van de familie, Raymond Jacobs en het personeel, leggen zich helemaal toe op het ambachtelijk bakken van brood en banket van eigen recept. Dagelijks vroeg uit de veren maken zij vers brood en voortreffelijk banket. Daar waar Bakkerij Jacobs al 100 jaar heel sterk in is.

Bekijk website →

Bakkerij Lamers

– Banket –

In het centrum van Venlo worden de heerlijkste petit fours vervaardigd uit eerlijke en kwalitatief de beste grondstoffen! Als hofleverancier verzorgt Banketbakkerij Lamers deze petit fours voor ProefLokaal Limburg.

Eenmaal geproefd smaakt dat naar meer………..!

Bekijk website →

Fruitboerderij Görtz

– Streeksap –

Het verfrissende sap uit de regio! Van de zelf geteelde appels en peren maakt Fruitboerderij Görtz huisgemaakte streeksappen. Puur uit de natuur en puur sap.

U geniet bij ons van de appel- en/of perensap tijdens uw vergadering, diner of feest.

Bekijk website →

Blanche dael

– Koffie en thee –

Dé koffiebranderij en theepakkerij uit Maastricht. In de stad die stijl en goede smaak koestert, wordt de koffie gebrand en pakken ze thee voor oprechte genieters. Voor mensen die, net als zij, veel waarde hechten aan kwaliteit. Voor mensen die kiezen voor eerlijke producten met een echt verhaal.

Bekijk website →

Lindeboom Bierbrouwerij

– Bier –

Lindeboom is al meer dan 150 jaar een volledig onafhankelijke en zelfstandige familiebrouwerij in Neer.

Ambitieus, eigenzinnig en standvastig. De leer en overtuiging van vroeger vormen nog steeds een bron van inspiratie. Ambacht, karakter en kennis; je proeft het in ieder glas ”Bier van Hier”.

Bekijk website →

Wijngoed Thorn

– Wijn –

Moderne technieken en de hoogste kwaliteitseisen in combinatie met toewijding en passie staan garant voor karaktervolle maaslandse wijnen van Wijngoed Thorn.

Wijngoed Thorn verbouwt de druivenrassen Pinot Auxerrois, Pinot Gris, Riesling, Pinot Noir en Dornfelder.

Bekijk website →

Terug naar home